Editura Fortuna


Go to content

Evenimente ale editurii

Despre noi

Senatorul si poetul Adrian Păunescu apreciază la superlativ initiativa Editurii Fortuna pentru tipărirea în această formă a casetelor în 5 volume a operelor lui Mihai Eminescu si I.L. Caragiale.

La Târgul International de Carte Gaudeamus - Bucuresti (noiembrie 2002), Ion Iliescu a apreciat metoda grafică folosită pentru editarea volumelor liliput Mihai Eminescu - Scrieri esentiale apărute sub egida Editurii Fortuna.


Editura Fortuna prin directorul său Emil Catrinoiu primeste din partea Fundatiei "Vâlcea 1" marele premiu pentru editarea, în conditii remarcabile, a editiei: Mihai Eminescu, Scrieri esentiale, vol. I-V".

Lansare Mihai Eminescu - Scrieri esentiale la Rm. Vâlcea Sala mare a Consiliului Judetean Vâlcea s-a dovedit neîncăpătoare pentru un asemenea eveniment.

"...Trăim o adevarată seară culturală sub semnul pretuirii lui Eminescu, acest arhanghel al culturii românesti, prin Editura Fortuna, cea care a reusit editarea acestor minunate bijuterii..."

"...Niciodată o lansare de carte în Vâlcea nu a adunat atâtia iubitori de carte cum este astăzi onorată editia Mihai Eminescu Scrieri Esentiale..."

"...O să ne aducem aminte cu drag că am sărbătorit pe marele poet national, Mihai Eminescu cu o editie de carte asa de frumoasă si vă rog să primiti din partea bătrânului episcop binecuvântarea sa..."

"...Suntem aici pentru a omagia împreună pe unul dintre cei mai mari creatori de valori spirituale românesti. Consider că Eminescu ca si celelalte valori autentice, valori de vârf ale spiritualitătii românesti nu trebuie să cunoască numai ani comemorativi si date aniversare..."

"...Initiativa Editurii Fortuna ne-a dat un produs cultural care este o premieră natională si este un lucru extraordinar că vine din partea Vâlcii..."

"...Pe Eminescu îl vom purta în suflet pentru că Eminescu n-a existat, a existat o tară si ei i s-a spus Eminescu..."

"...Cele cinci volume, pietre pretioase, îmbrăcate în haine de sărbătoare si prezentate într-o splendidă casetă sunt o remarcabilă zidire de suflet..."

"...Pentru mine, această zi capătă conotatii deosebite. Editia de fată, realizată pentru prima dată la Rm. Vâlcea va rămâne pentru totdeauna în zestrea spirituală natională..."

"...Pentru Râmnic, acest eveniment se constituie într-o adevărată sărbătoare. Este un act cultural de o însemnatate exceptională si ne bucurăm cu toti că si la Vâlcea se promovează marile valori ale literaturii române..."

"...Se simtea nevoia să ne aplecăm asupra luceafărului poeziei românesti. As vrea să apreciez pe cei doi oameni care astăzi au făcut ca noi să fim împreună, dl. Emil Catrinoiu, directorul Editurii Fortuna si dl. prof. Ion Soare, îngrijitorul editiei..."

"...De vorbă cu Eminescu, Emil Catrinoiu si Ion Soare au ajuns la solutia de aici, la realizarea acestui briliant literar pe care l-au slefuit de mai mult timp pentru a avea bucuria să fim prezenti la această lansare încărcată de emotie..."

"...Initiativa de la Vâlcea este deosebită, s-a întâmplat un lucru absolut extraordinar si eu sunt încântat. Aceasta s-a putut realiza pentru faptul că Emil Catrinoiu si cel care a făcut selectia, prof. Ion Soare si-au dat mâna si au trudit să facă această lucrare..."

Acasa | Despre noi | Produsele noastre | Harta Romaniei | Ghidul Judetului Valcea | Giacomo Leopardi | Contact | Site Map


Sub-Menu:


Back to content | Back to main menu